Nyheter

Hösten är här

Tack

Potential Eskilstuna piloten är nu slut och utvärderings- och rapporteringsarbetet är i full gång. Stolta kan vi sammanfatta att vi vågade & att vi gjorde det. Vi tackar alla som trodde på oss, alla som tog chansen när de fick den, alla som jobbat för att förbättra oss och till de som hjälper oss vidare. House of Potential fortsätter nu utvecklas med hjälp av nya utmaningar, tillsammans med gamla och nya medarbetare. Vi fortsätter några uppdrag och nya kunder välkomnas hela tiden som vill prova att jobba med försäljning på nya sätt. Välkomna & tack alla!

EQpack teamet

Här ser vi EQpack-teamet i full action. På väggen har vi satt upp lappar för varje potentiell kund och varje bokat möte. Vi har målet att boka 100 möten… Det är sannerligen full fart och det är verkligen kul att se hur Gunilla och Edina samarbetar.

EQpack teamet

Bollmetoden synliggör

Har du jobbat med CRM nångång? Om inte så kanske du inte vet vad det är. Det är helt enkelt en databas som håller reda på alla dina kundkontakter. Framförallt med de som du bearbetar som du VILL ska bli dina kunder. Många säljare tycker att det är bökigt att fylla i alla uppgifter, medan säljcheferna vill ta ut all möjlig statistik. Hur får man bäst ihop denna utmaning så att det blir roligt att fylla i och att synligheten känns hjälpande?

Vi testar nu Allgoods bollmetod i Lineroom och säljteamet ”kvittrar” när de skriver på bollar och flyttar dom i urnorna. Fast det är klart: Det är ju kul när det finns så många bollar i rörelse och att kundtillverkningen är så spännande.

Bollmetoden
Bollmetoden är utvecklad som ett synligt CRM av Allgood AB.

 

Vår nya potential

Heja Mari! Hon har inte varit mer än en vecka hos oss och är redan igång och bokade sina 2 första möten idag. Vi välkomnar henne in i våra säljteam och tackar Lena, Edina och Anne-Sofie som varit med och stöttat och visat vägen. Kundtillverkningen blir ju så mycket roligare när vi gör det tillsammans.

Mari Jurgec - nu medarbetare på House of Potential AB
Mari sitter koncentrerad för att allt ska bli så bra som möjligt.
Mari jublar och vi grattar!
Åh, vad det är kul att lyckas och se resultat av all förberedelse och träning.

Tuff ledarträning 10-11/3

Inbjudan till dig som har en ledande position i ett företag i Eskilstuna!
Vi följer nu upp vårt frukostseminarium den 20 januari med en inbjudan till att delta i vår första session av Tuff Ledarskapsträning.
Flera ledare har redan tackat ja till för att medverka där vi siktar på att vara 12-14 personer.
- Vi tränar chefer i ett ledarskap som ger motiverade, ansvarstagande medarbetare och självgående team. I vår ledarskapsutbildning tränar man intensivt på vanliga utmanande chefssituationer och får mycket individuell feedback.
- – – – – – – – – – -
Datum:  10-11 mars + 16 – 17 april (4 dagar totalt)
Plats:  Munktell Science Park
Tid:  9-17 inkl lunch
Pris:  7.250 kr + moms/person (ord pris 19.900 kr)
- – – – – – – – – – -
Det är en rekommendation att gå minst 2 ledare från samma företag eftersom det då blir lättare att implementera lärdomarna.
- – – – – – – – – – -
Sagt om Tuff:
Fredrik Jansson 
Head of projects IT, SEB Asset Management
“Det här är den bästa, jobbigaste, roligaste kurs jag har gått. Den har ett budskap att bra ledarskap handlar om att må bra, och göra goda ekonomiska resultat.”
 
Lisa Carpevi
VD, TR Electronic Sweden AB

”Jag har fått teori, övning och medvetenhet om ett sätt att vara chef, utifrån ett nytt perspektiv som handlar om medmänsklighet och tydlighet.”
Jan Dahlkvist 
VD Asfalt Communication AB
“Er ledarskapsutbildning är som den heter, tuff, omtumlande och chockerande. Jag har lärt mig se saker hos mig själv som inte varit smickrande och fått verktyg att hantera dem. Jag har blivit både en bättre chef, medmänniska och partner. När är nästa kurs?”

– – – – – – – – – – –

Välkommen att tillsammans med oss träna i ett förhållningssätt som skapar lönsammare och mera välmående företag.
Anmäl dig till: ulrika@houseofpotential.se senast den 5/3. Eller hör av dig på 0708-231085 om du har frågor.
Väl mött den 10 mars.

Emballageintelligens

EQpack har sedan starten 1992 legat i framkant att utveckla eller förädla emballagelösningar.

Vi brukar kallade det emballageintelligens när vi kopplar ihop rätt lösning med rätt behov hos kunden. Det är ju så mycket mer än förpackning och material. Vi tjänar alltid utrymme, vikt, enkelhet, säkerhet, miljö, ergonomi eller pengar & tid. Oftast allt på en gång.

Opus Mini eller ”de gröna påsarna” har ett brett användningsområde. När du behöver slänga ned något som inte ska spricka är det bara att fylla lådan med uppblåsta Opus Mini och voilà så blir det stötdämpande eftersom det du packar ligger stilla. Opus Mini är perfekt för företag som ska skicka paket via Posten, DHL eller Schenker.

Opus Mini är dessutom ett av de mest miljövänliga alternativen eftersom det är biologiskt nedbrytbart vilket vi är ensamma om på marknaden just nu.

Vilka användningsområden ser du? Kanske en fluffig halsduk till maskeraden?

Gröna Påsar - emballageintelligens hos EQpack
Här är två skickliga medarbetare från EQpack i full färd med att visa hur Opus Mini fungerar. På bilderna är det Kent och Suzanne som demonstrerar.

Tuff Ledarskapsträning

I tisdags kom Karin Tenelius till Munktell Science Park för att inspirera oss till självledande och coachande ledarskap. Vi inom House of Potential har upplevt hur viktigt det är att att hitta samtal som fungerar med våra medarbetare. Alla behöver vi träna och vad är bättre än att utbyta erfarenheter och lärdomar med andra ledare? Vi vill därför inspirera, väcka frågor till nya möjligheter och bjuda in ledare i Eskilstuna-företag att gå Tuff Ledarskapsträning med oss och andra företag ”på väg” i Eskilstuna. Detta kan vara ytterligare ett steg för att tillsammans utveckla Eskilstuna-andan & hjälpa varandra utveckla våra företag till bättre lönsamhet. Vi var drygt 30 intresserade personer som fick höra Karin berätta om sina erfarenheter hur hon själv använt detta ledarskap för att utveckla självledande medarbetare som interims-VD och i sina egna företag. Det mest intressanta av allt är att det också mycket snabbt blir lönsamt.

Frukostseminarium om Tuff ledarskapsträning med Karin Tenelius.
Frukostseminarium om Tuff ledarskapsträning med Karin Tenelius.

Ledarskapsfrukost 20 jan

Inbjudan ledarseminarium 20 jan 2015.

Den 20 januari har vi ett intressant frukostseminarium tillsammans med Tuff Ledarskapsträning. Kom och lyssna på kunskap och erfarenhet om hur du får självgående, motiverade och ansvarstagande medarbetare. Vi bjuder in VD och delägare i små och medelstora företag som är på väg och vill utvecklas. Anmäl dig till ulrika@houseofpotential.se.

Frågor som vi kommer att ta upp är:

Hur får jag mina medarbetare att bli mer motiverade och engagerade? Hur uppnår jag stora resultat utan att förlora min egen kraft och energi? Hur får jag min personal att ta större ansvar för verksamheten?

Välkommen

Årets bil 2014

I mellandagarna är det mycket folk i rörelse. Vi passar då på att presentera Årets bil för förbipasserande som är ute och mellandagshandlar. Oväntat många är nyfikna och det blir trevliga diskussioner med flera som blir intresserade av att boka en provkörning. Vi vet att 1 av 3 som provkör Peugeot köper en Peugeot. Så övertygande är åk-komforten och ekonomin. Visste du också att Peugeot har transportbilar som är både prisvärda och bekväma och totalekonomiska? På bilden ser vi Birger som är idésäljare i vårt team hos Peugeothuset.

Birger visar Årets bil

På tryckeriet

Victor och Marianne diskuterar ett jobb med Anna Andersson på Arkitektkopia, medan det pågår arbete och glädje i bakgrunden. Vårt uppdrag tillsammans med Arkitektkopia är att hjälpa dem att ta sig från det som många förknippar enbart med byggritningar, till att bli stans mest kända och självklara tryckeri och så småningom till vad vi kallar en ’reklambyrå light’.

!Victor, Marianne & Anna